Международната платежна система Visa и руската платежна услуга Yandex.Kassa пуснаха

...
Международната платежна система Visa и руската платежна услуга Yandex.Kassa пуснаха
Коментари Харесай

Visa и Yandex.Каса пуснаха услуга за незабавно трансфериране на заплатите през която и да е банка

Международната платежна система Visa и съветската платежна услуга Yandex.Kassa пуснаха в Русия услуга за юридически лица, позволяваща им да превеждат заплатите на техните чиновници по картови сметки, разкрити в която и да е съветска банка. Номерът на банковата карта може да служи като идентификатор за кредитиране на средства от трезора, оповестява в преднамерено прессъобщение Visa. "Решението на Visa и Yandex.Каса ще даде на организациите опция да трансферират заплати във всяка съветска банка, посочена от служителя, без да се постанова да се генерират платежни нареждания, спестявайки на компаниите и институциите доста време, труд и пари. Предприятията също по този начин към този момент не би трябвало да подписват няколко контракта за погашение на заплатите през разнообразни банки ", се споделя още в прессъобщението. Според Оксана Коробкина, шеф на комерсиалния отдел на Yandex.Money,този план ще способства за решаването на казуса с така наречен "работно иго ".

"Много работодатели имат чиновници, които желаят да получават заплатите си в други банки, разнообразни от обслужващите дадена компания трезори. Досега това не бе комфортно за бизнеса: преводите към картови сметки в други кредитни институции са скъпи за фирмите, платежните нареждания минават през разплащателната система единствено няколко пъти дневно. Новата услуга за погашение на заплати от Yandex.Каса и Visa ще помогне за усъвършенстване на тези процеси ", показала още Коробкина.

От своя страна ръководителят на продуктовия отдел на Visa Юрий Топунов е добавил, че новата услуга ще помогне на дребния и междинния бизнес да усъвършенства своите оперативни и финансови разноски. Ще се икономисат спомагателни разноски при основаване и изпращане на доста платежни нареждания по сметки в други банки. За дребния и междинния бизнес сходна процедура постоянно води до компликации вследствие на лимитирани счетоводни запаси, а за по-големите юридически лица основава неудобства при обработката на платежни нареждания за огромен по мярка личен състав.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР