Международната организация за гражданска авиация (ICAO) към ООН ще публикува

...
Международната организация за гражданска авиация (ICAO) към ООН ще публикува
Коментари Харесай

Mеждународната организация за гражданска авиация дава санитарни препоръки

Международната организация за гражданска авиация (ICAO) към Организация на обединените нации ще разгласява през днешния ден протокол с рекомендации за ограничения в авиосектора, посредством които да се избегне предаването на ковид. Това удостовери през днешния ден основният изпълнителен шеф на Международната асоциация за въздушен превоз (МАВТ - IATA) Александър дьо Жуниак, представен от Франс прес.

Този справочник с положителни практики цели да ограничи до най-малко риска от предаването на вируса на борда на самолетите и от една страна в друга, изясни пред Франс енфо шефът на МАВТ.

Авиосекторът приканва за хармонизиране на разпоредбите, с цел да може да възобнови активността си, откакто се наложи самолетите да бъдат спрени от придвижване и браншът понесе тежък финансов удар. По този метод ще бъдат успокоени пасажерите и страните, които затвориха за дълго време границите си с вярата да спрат разпространяването на епидемията.

Протоколът, формиран с присъединяване на Световната здравна организация, ще планува многопластова система с няколко нива на надзор, съгласно Александър дьо Жуниак.

Ще се изисква здравна декларация и инспекция за признаци на Ковид-19 при идване на летището, а по-късно ще се ревизира температурата на пътуващите при влизане на терминала, посочи той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР