Международната организация “Репортери без граници” (RSF) също реагира остро срещу

...
Международната организация “Репортери без граници” (RSF) също реагира остро срещу
Коментари Харесай

“Репортери без граници”: Ужасени сме от отказа на Гешев да разследва побоя над Димитър Кенаров

Международната организация “Репортери без граници” (RSF) също реагира остро против отхвърли на управляващите у нас да проверяват насилието и ареста на журналиста Димитър Кенаров. Той бе пребит от полицията по време на демонстрациите на 2 септември предходната година, когато се организира първият народен антиправителствен митинг, разгласен като “Велико национално въстание”, излиза наяве от позиция на RSF.

“Ужасени сме от отхвърли на българския основен прокурор Иван Гешев да проверява побоя върху свободния публицист Димитър Кенаров предишния септември. Има потребност от ново без значение и транспарантно разследване”, показват в позицията си.

По-рано през днешния ден сходна реакция имаше и от Асоциацията на европейските публицисти в България.

Кенаров е прочут с работата си по въоръжени спорове за интернационалните медии като Foreign Policy и BBC. Той бе пребит грубо и арестуван за над 5 часа, без да има опция да приказва с юрист. Според полицейското следствие, разкритията от което са изцяло допустими за прокуратурата, Кенаров е бил “поканен” в сектора. Полицията организира вътрешно следствие по съмнения, че полицейски чиновници са блъснали Кенаров, само че съгласно прокуратурата не са съумели да разпознават отговорните.

Осъждаме отхвърли на софийската полиция да преразгледа случайния и принудителен арест на този публицист и неуместния антиутопичен роман, заслужен за Джордж Оруел, който употребяват управляващите ", уточни Павол Салай, началник на бюрото за Европейския съюз и Балканите на RSF.

Той бе безапелационен - има потребност от ново без значение следствие, с цел да се открият обстоятелствата и да се подсигурява, че управляващите не толерират сходно държание по отношение на публицисти, отразяващи демонстрации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР