Международната организация “Репортери без граници“ призова премиера Бойко Борисов да

...
Международната организация “Репортери без граници“ призова премиера Бойко Борисов да
Коментари Харесай

Репортери без граници иска Борисов да се ангажира лично със свободата на медиите

Международната организация “Репортери без граници “ прикани премиера Бойко Борисов да поеме съответни задължения за подобряването на медийната среда в България. Това се случи в персонална среща на Борисов с генералния секретар на “Репортери без граници “ Кристоф Делоар и ръководителя на офиса за Европейски Съюз и Балканите Полин Адес-Мевел.

Делоар подсети, че България е на последното място по медийна независимост в Европейски Съюз и има потребност от съответни старания за възстановяване на тази обстановка.

“Репортери без граници “ са поискали страната да излезе с пътна карта за решение на тежкия проблем с медийната среда и отбраната на публицистите. По време на диалога са били наранени и проблемите в Българска национална телевизия и БНР.

“Имахме двучасова среща с премиера, с цел да му разбираем нашата оценка за какво България е класирана на 111-то място в класацията за независимост на пресата. Според нас министър председателят на България би трябвало да изиграе историческа роля за прекъсването на това проваляне и да сътвори по-добри среда за публицистиката в страната. Министър-председателят сподели, че е доста горделив с икономическия напредък и че явно би трябвало да има възстановяване и на медийната среда “, описа Делоар след срещата.

Генералния секретар на “Репортери без граници “ твърди, че държавното управление би трябвало да поеме съответни задължения, само че има потребност и от структурни промени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР