Международната организация по миграция събра за четвърта поредна година графити

...
Международната организация по миграция събра за четвърта поредна година графити
Коментари Харесай

Изрисуваха с графити оградата на бежанския център в Харманли

Международната организация по миграция събра за четвърта поредна година графити художници, които творят върху оградата на Регистрационно-приемателния център за мигранти в Харманли, оповестиха от локалната администрация.

Събитието се реализира в партньорство с община Харманли и Държавна организация за бежанците.

В арт форума, който е почнал на 30 септември, вземат участие шестима графити актьори, а концепцията на изрисуваните от тях картини е през изкуството да има доближаване сред локалната общественост и хората търсещи интернационална протекция, които са настанени в центъра, разясниха от общината.

За поредна година присъединяване са взели и възпитаници от ОУ "Иван Вазов ", а в самата подготовка на стената за изобразяване са се присъединили пребиваващи от Чад и Иран в бежанския център. Художници демонстрират творчество и отвътре на преградата на лагера, като изписват пословици и поговорки от Близкия Изток и Африка, се показва още в известието.

Над половината от сивата бетонова стена, която е дълга към километър и е самобитен вход на града от северната му част, към този момент е покрита с рисунки, а през актуалното издание на фестивала с графити са изрисувани още 100 метра от стената, допълват от общината.

ЧЕТВЪРТА ПОРЕДНА ГОДИНА ГРАФИТИ ФЕСТ В ХАРМАНЛИ Международната организация по миграция събира за четвърта поредна година...
Публикувахте от в
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР