Международната организация по миграция (МОМ) е документирала най-малко 5 684

...
Международната организация по миграция (МОМ) е документирала най-малко 5 684
Коментари Харесай

Над 5000 смъртни случая по европейските миграционни маршрути от 2021 година

Международната организация по миграция (МОМ) е документирала минимум 5 684 смъртни случая по миграционните направления към и в Европа от началото на 2021 година, оповестиха от организацията на Организация на обединените нации.

МОМ съобщи, че се следи увеличение на броя на смъртните случаи, следени по маршрутите през Средиземно море, по сухопътните граници към Европа и в границите на континента, съобщи АА.

" От 2014 година насам сме записали повече от 29 000 смъртни случая по време на миграционни пътувания към Европа ", съобщи Джулия Блек , създател на новия отчет на МОМ за данните от плана " Missing Migrants " в Европа за 2021 година

" Тези продължаващи смъртни случаи са още едно тъмно увещание, че обезверено са нужни повече законни и безвредни пътища за миграция ", добави тя.
От 2021 година до 24 октомври 2022 година по маршрута през Централното Средиземноморие са документирани минимум 2836 смъртни случая и изгубвания, което е нарастване спрямо 2262 смъртни случая, регистрирани сред 2019 и 2020 година

По маршрута Западна Африка-Атлантическия океан до Канарските острови в Испания през отчетния интервал са документирани 1532 смъртни случая, което към този момент е повече от всеки двугодишен интервал, откогато МОМ стартира да документира смъртните случаи през 2014 година
По тези дълги и рискови отвъдморски направления е доста евентуално данните за настоящата година да са непълни заради трудоемкия развой на инспекция на прекомерно честите " невидими корабокрушения ", съобщи МОМ.

Изгубени в морето

Според изказването на МОМ това са случаи, при които цели кораби се губят в морето, без да се прави търсене и избавяне.
От 2021 година насам е документирано нарастване на броя на починалите по доста други европейски направления спрямо предишни години.
По маршрута през Западните Балкани са регистрирани 69 смъртни случая, при пресичането на Ламанша (53), на границите сред Беларус и Европейски Съюз (23).
Освен структурния неуспех в обезпечаването на съответни безвредни пътища, записите по плана " Missing Migrants " демонстрират, че доста от смъртните случаи е можело да бъдат предотвратени посредством бърза и ефикасна помощ за мигрантите в неволя.

Принудително експулсиране

Докладите на оживели, предоставени на МОМ, демонстрират, че от 2021 година насам минимум 252 души са починали по време на хипотетични насилствени експулсирания от страна на европейските управляващи, известни още като изтласквания.

Смъртните случаи, свързани с изтласкване, са документирани в Централното Средиземноморие (97 смъртни случая от 2021 година насам), в Източното Средиземноморие (70 смъртни случая) и на сухопътната граница сред Турция и Гърция (58 смъртни случая).

МОМ съобщи, че сходни случаи е съвсем невероятно да бъдат тествани напълно заради неналичието на бистрота, неналичието на достъп и мощно политизирания темперамент на сходни събития.

Данните от плана " Missing Migrants " демонстрират, че процентът на идентифициране на починалите по миграционните направления към и в Европа е по-нисък, в сравнение с в други райони на света.

Общо над 17 000 души, които са изгубили живота си по маршрутите към и в границите на Европа в интервала 2014-2021 година, са включени в листата без информация за страната им на генезис.

Това е основен идентификационен подробност, който хвърля светлина върху неразрешената загуба на безчет фамилии, търсещи изчезнали родственици, починали по време на миграционните пътувания към Европа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР