Международната организация от разследващи журналисти (ICIJ), финансирана от един от

...
Международната организация от разследващи журналисти (ICIJ), финансирана от един от
Коментари Харесай

В новите панамски досиета освен имената на кралица Елизабет II и премиерът на Канада и 500 белгийски физически и юридически лица


Международната организация от проверяващи публицисти (ICIJ), финансирана от един от фондовете на Джордж Сорос разгласява по едно и също време с редица медии в неделя материали за активността на офшорните компании в света, в които участват имената на 120 политика. Сред тях са министър председателят на Канада, членове на администрацията на Доналд Тръмп, на кралица Елизабет II, на фирмите Apple и Uber.

Материалите, получили известност като Paradise Papers съдържат 13,4 млн. документа, в това число от юридическата компания Appleby, записана на Бермудските острови и обхващаща интервал от над 50 години.

Според изказванието на интернационалните проверяващи публицисти, документите разкриват ползите към офшорните зони на редица политици и международни водачи, в това число и на членовете на кралския двор на Англия.

В края на октомври, както се напомня, компанията Appleby заяви за приключване на данни на свои клиенти.

Базираната във Вашингтон журналистическа организация ICIJ по-рано към този момент разгласява по този начин наречените „ панамски документи “, в които се съдържаха данни за офшорните сметки на редица настоящи и някогашни международни политици. По-късно уеб сайтът WikiLeaks, профилиран в откриване на секретна информация заяви, че публикуването на „ панамските документи “ се финансира от организация от Съединени американски щати, финансирана от Джордж Сорос, разясняват някои издания.

Според електронната версия на белгийското издание Soir в новото офшорно досие участват имената на над 500 юридически и физически лица от Белгия.

Представители на Обединеното кралство са вложили от порядъка на 13 млн. $ от персоналните й средства в офшорки.
Сред имената има и задоволително съветски имена.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР