Международната организация Асоциация на европейските журналисти, която има свое представителство

...
Международната организация Асоциация на европейските журналисти, която има свое представителство
Коментари Харесай

Съветът на Европа научи за скандала в БНР

Международната организация Асоциация на европейските публицисти, която има свое посланичество България, е подала сигнал за прекъсването на стратегия ”Хоризонт ” по БНР до платформата за бързо реагиране при нарушавания на свободата на словото на Съвета на Европа.
Партньори на платформата са всички огромни организации, защитаващи свободните медии в Европа, а от Съвета на Европа имат уговорката да изискат пояснение от българските управляващи и да наблюдават по какъв начин се развива казусът.

Информация за случая " Хоризонт " към този момент е оповестена на уеб страницата на Съвета на Европа, което значи, че е сметнат за сериозен. Следва условие на пояснение от страна на съдебна експертиза от българските управляващи.

В нея се споделя за освобождението на Силвия Великова от ресора ѝ " правораздаване и правосъдна система ", както и за свалянето ѝ от ефир предишния четвъртък. Припомня се по какъв начин бе възобновена същата вечер след публично неодобрение и отрицателни реакции от сътрудниците ѝ както в радиото, по този начин и отвън него - с намесата на премиера Бойко Борисов. Разказва се още за оповестената от БНР късно вечерта " профилактика ", която спря " Хоризонт " в петък в часовия диапазон 6:00-11:00 ч - инцидентно или не - когато Великова трябваше да води предаване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР