Международната операция е проведена на територията на България, Франция и

...
Международната операция е проведена на територията на България, Франция и
Коментари Харесай

Пресекоха международен трафик на жени, задържаха петима у нас

Международната интервенция е извършена на територията на България, Франция и Германия. Оперативната разработка стартира през 2016 година в ГДГП. До сегашния миг се придобива, проучва и уголемява информация за трафик на хора за полова употреба. Граничните служители на реда откриват български жители, които набират дами на територията на нашата страна, които се трансформират в жертви на трафик.
На младите българки, пълнолетни и малолетни, е била обещавана легална работа във Франция. В следствие обаче те са били принуждавани да проституират в региона на Страсбург. Много от дамите са били експлоатирани както във Франция, по този начин и в Германия.
На територията на София и Бургас е осъществено претършуване на 11 адреса. В столицата са арестувани четири лица на съображение въведени сигнали в НШИС - европейски заповеди за задържане. Едно лице е арестувано на територията на Плевенска област.
Дейността на граничните служители на реда в интервенцията е подкрепена от чиновници с охранителни функционалности от други структури на Министерство на вътрешните работи.
Действията по интернационалното следствие в България са ръководени от водещия прокурор по досъдебното произвеждане на РП- Оряхово, следователи от Националната следствена работа и Окръжната следствена работа – Плевен. На място подпомагане оказаха правосъдни чиновници от Франция и полицейски представители от Централната работа на Франция за битка с трафика на хора.
Главна дирекция „ Гранична полиция “ получи отлична оценка от представителите на френските правосъдни управляващи. „ Считам, че с дейностите си допринесохте за повишение престижа на Министерство на вътрешните работи и българската прокуратура пред Европейския съд в Хага “, се споделя в благодарственото писмо на водещия прокурор за България, оповестиха от Гранична полиция.
Служителите от отдел " Противодействие на контрабандата и престъпността през държавната граница " в ГДГП дават добитата оперативна информация на способените партньорски служби.
В интервала 2016 година – 2018 година се реализира деен продан на информация както за причинителите и жертвите на трафика, по този начин и за осъществяваните парични преводи на суми, добити от осъществяваната незаконна активност.
Въз основа на информацията, предоставена от Главна дирекция „ Гранична полиция “, в Европейския съд в Хага е подписано съглашение за основаване на взаимен проверяващ екип сред основните прокуратури на България и Франция. За България административният началник е наблюдаващият прокурор по досъдебното произвеждане от Районна прокуратура – Оряхово, с оглед произхода от този регион на множеството дами.
Граничните служители на реда реализират редица оперативно-издирвателни мероприятия по определяне местонахождението на лицата – причинители на незаконната активност и техни жертви на трафик.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР