Международната общност заклейми резултатите от референдумите в окупираните части на

...
Международната общност заклейми резултатите от референдумите в окупираните части на
Коментари Харесай

След референдумите в окупираните области: Международната общност заклейми резултатите


Международната общественост жигосах резултатите от референдумите в окупираните елементи на Южна и Източна Украйна като подправени. В същото време сепаратистите насочиха първи апели за присъединение на тези територии към Русия.

Само броени часове след края на вота сепаратистите оповестиха победа и желаеха от Путин да анексира окупираните елементи на четирите области. В съветската Дума по този начин наречените референдуми бяха избрани като триумф.

„ Целите на специфичната военна интервенция би трябвало да бъдат реализирани. Трябва да създадем всичко по силите си това да се случи “, съобщи Вячеслав Володин, ръководител на Държавната дума на Руската федерация.

Президентът Зеленски и западните водачи дефинираха вота като противозаконен, а от Организация на обединените нации акцентираха нарушавания на интернационалното право.

„ Гласуването се организира в секции, управляващите също по този начин ходеха по домовете, съпроводени от военни. Това се случи по време на въоръжен спор в региони под съветски надзор и отвън правата и конституционната рамка на Украйна “, сподели Розмари Ди Карло, заместник-генерален секретар по политически въпроси на Организация на обединените нации.

В Русия продължава мобилизацията и бягството от нея. Вчера на границата с Грузия имаше 10-километрова колона от коли. През последните 10 дни над 78 000 руснаци са минали грузинската граница.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР