Международната общност, в това число и българското външно министерство, осъди

...
Международната общност, в това число и българското външно министерство, осъди
Коментари Харесай

С какво Хвасон-15 се отличава от предишните изстреляни от Северна Корея ракети?

Международната общественост, включително и българското външно министерство, осъди изстрелването на нова балистична ракета от страна на Северна Корея. Според Пхенян ракетата Хвасон-15 може да удари на всички места континеталната част на Съединени американски щати. Северна Корея разгласи още, че е изпълнила " историческата задача да приключи основаването на ядрeни сили ". С какво Хвасон-15 се отличава от предходните изстреляни ракети - споделя Емилия Запартова.

 © Българска телеграфна агенция
Ръководителят и висш главнокомандващ на Северна Корея Ким Чен Ун съобщи, че великата историческа задача за основаване на държавни нуклеарни сили е изпълнена.

Часове преди да подпише заповедта за изстрелването на ракетата Ким посети новооткрит разплодник за риба. За теста на Хвасон-15 беше обявено по малкия екран тъкмо в 12 на обяд. Ракетата беше изстреляна в ранните тъмни часове на 29 ноември.

Жители на Пхенян наблюдаваха събитието на огромен екран на централната гара в града.
Жена: Ракетната система Хвасон-15 е междуконтинентална балистична ракета с доста огромна бойна глава, която може да удари цялата континентална територия на Съединените щати.
Жители на севернокорейската столица приветстваха новината.
КИМ СОН ХЕ, жителка на Пхенян: Успешното изстрелване на новия вид ракета ме кара да се усещам горда с корейския народ. Искам да поздравя учените от националната защита.
Страната на Ким и преди е казвала, че с ракетите си може да стигне Щатите, само че в този момент за първи афишира, че тъкмо с тази ракета може да стори това. Според съседа ѝ Сеул комунистическият Север на практика е достигнал финала на основаването на работеща междуконтитентална балистична ракета.

Южна Корея отговори на теста с стартирането на три балистични ракети. Светът осъди дейностите на Пехнян. След диалог с китайския президент Си Дзинпин, Доналд Тръмп разгласи, че постанова нови наказания на изолирания режим.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Северна Корея изстреля ракета. Ще ви кажа единствено, че ще се погрижим за това. Това е обстановка, с която ще се оправим.
Москва назова севернокорейското тестване провокация, която ще отдалечи уреждането на спешното състояние.
Дмитрий Песков, представител на Кремъл: Осъждаме това изстрелване и се надяваме, че всички страни ще могат да запазят успокоение.
Много специалисти считат, че демонстрирайки мощност и по едно и също време употребявайки тактиката на отстъпки по ракетно-ядрената стратегия, Северна Корея се надява на икономическа помощ и гаранции за сигурност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР