Международната общност не е справедлива към Катар, заяви босът на

...
Международната общност не е справедлива към Катар, заяви босът на
Коментари Харесай

Босът на ПСЖ: Отношението към Катар е несправедливо

Международната общественост не е обективна към Катар, съобщи босът на Пари Сен Жермен - Насер Ал Хелайфи, който е и един от най-влиятелните членове на Организационния комитет на Мондиал 2022.

" Правим най-хубавото, на което сме способни. Ние сме положителни хора и се отнасяме точно по този начин към останалите. Боли ме да слушам толкоз отрицателни неща и считам, че това е непочтено и незаслужено. Хората би трябвало да посетят Катар и тогава ще схванат що за хора сме. Признавам обаче, че и ние не сме съвършени ", сподели Ал Хелайфи в изявление за радио Talksport, представен от ДПА.

Катар е най-силно подложен на критика поради нарушаването на човешките права и най-много тези на мигрантите, които работеха по градежите на стадионите и по непотвърдени данни хиляди откриха своята гибел в страната. Хомосексуалните връзки пък са криминализирани със закон.

" Както сподели нашият емир, всеки е добре пристигнал в Катар. Страната е с отворени порти, а хората са с открити сърца. Толкова се радваме, че ще имаме доста посетители. Чакахме 12 години да покажем на света истината за нашата страна и нашите хора. Ние сме гостоприемна нация ", добави той.
Днес на Световното
В днешния ден в първия мач на последния си Мондиал ще излезе Лео Меси - Аржентина среща Саудитска Арабия (група С), освен това още от 12 часа наше време. 

От 15 часа играят Дания и Тунис (гр. D), а от 18 ч. Мексико и Полша (гр. С). Програмата за деня завършва със международните първенци от Франция, чийто първи опонент е Австралия (гр. D).
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР