Международната общност може да повлияе на деескалация на конфликта в

...
Международната общност може да повлияе на деескалация на конфликта в
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков: Международната общност може да повлияе за деескалация на конфликта в Близкия изток

Международната общественост може да повлияе на деескалация на спора в Близкия изток. Това разяснява пред арабистът проф. Владимир Чуков.

Тази нощ американският президент Джо Байдън е настоял за " забележителна деескалация " в телефонен диалог с Бенямин Нетаняху.

Израелският министър председател обаче е отвърнал, че страната му е " решена да продължи " интервенцията си, до момента в който не " възвърне сигурността за своите жители ".

Според арабиста от дълго време пресечната точка за спора е Йерусалим. Освен това на трите религии е пресечна точка и спорът е безконечен, добави Чуков.

Взаимният обстрел сред Тел Авив и палестинските групировки в Ивицата Газа продължава. Снощи Израел обстреля цели и в Ливан, откакто и оттова бяха изстреляни ракети към израелска територия.

" Този комфорт, който имаха в Тел Авив през 2014 година - няма по какъв начин да се създаде таз година, " Хамас " беше и доста слаб тогава. Има голям напън върху Тел Авив и от Джо Байдън ", сподели арабистът.

От разпалването на спора насам жертвите от израелска страна са 12, измежду които 2 деца, а от палестинска - 227, измежду които над 100 дами и деца.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР