Международната неправителствена организация, следяща за спазването на правата на човека

...
Международната неправителствена организация, следяща за спазването на правата на човека
Коментари Харесай

„Амнести Интернешънъл“: С разговора с Пън Шуай МОК навлиза в опасни води

Международната неправителствена организация, следяща за спазването на правата на индивида - " Амнести Интернешънъл ", подлага на критика остро решението на Международния олимпийски комитет да заяви, че ръководителят му Томас Бах е провел диалог с тенисистката Пън Шуай, която се счита за изчезнала.

Късно нощес от МОК оповестиха, че тенисистката е добре и в сигурност. Това е било открито след извършен 30-минутен видео диалог с нея, от който се появи единствено една фотография.

За Алкан Акад от " Амнести ", сходно деяние е недопустимо.

Снимка: OLYMPICS

" МОК навлиза в рискови води. Трябва да бъдат доста деликатни, с цел да не станат част от развой на нарушение на човешките права. В предишното сме виждали няколко случая, в които засегнатите страни нямат избор, с изключение на да кажат това, което им е подредено. Разговорът сред МОК и Пън Шуай мъчно ще ни убеди, че тя е има свободата да се показва умерено, както и че е в сигурност. От комитета би трябвало да предизвикват спортистите да приказват умерено против нарушаването на човешките права. Трябва и да изискват те да се съблюдават по-добре ", споделя Акад.

В началото на месеца тенисистката разгласява изказване в китайската обществена мрежа " Уейбо ", в което описа по какъв начин през 2018 година Чжан Гаоли, който е някогашен член на " Постоянната комисия на Политбюро ", я принудил да имат интимни взаимоотношения. Шуай обаче твърди, че няма доказателства за думите си. Малко по-късно профилът ѝ беше блокиран.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Това притегли вниманието на част от най-известните тенисисти, като Новак Джокович и Серина Уилямс. Директорът на Женската тенис асоциация (WTA) Стив Саймън даже заплаши Китай с преустановяване на взаимоотношенията и продължи да упорства за задълбочено следствие на случилото се.

От седмица насам Синджин Ху - основен редактор на следения от държавното управление на Китай таблоид Global Times, разгласява видеа с Пън Шуай, които обаче не съумяха да убедят интернационалната общественост, че тенисистката е добре.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР