Международната мрежа от фондации на стойност 25 млрд. долара, основана

...
Международната мрежа от фондации на стойност 25 млрд. долара, основана
Коментари Харесай

Сорос затваря офиси в империята си за благотворителност на стойност $25 милиарда

Международната мрежа от фондации на стойност 25 милиарда $, учредена от Джордж Сорос, закрива офиси по целия свят, защото се готви да редуцира над 40% от личния състав си.

Според копие от имейлите, забелязано от Bloomberg, предходната седмица чиновниците на фондация „ Отворено общество “ (OSF) в Африка са получили преписка, в която в детайли са разказани идващите стъпки на процеса, който включва закриването на половин дузина офиси на континента в допълнение към офисите в Балтимор и Барселона.

„ С решението на управителния съвет от юни да редуцира личния състав с повече от 40%, числеността на чиновниците и нужните офисни площи би трябвало да намалеят “, споделя в един от имейлите Бинайфър Новроуз, вицепрезидент на OSF по стратегиите. „ Вече не разполагаме с нужния размер действия, с цел да управляваме голям брой дребни офиси, и по тази причина взехме да ги понижим още повече. “

Благотворителната организация на колоса на хедж фондовете отпуска над 1 милиард $ безплатни средства годишно, в това число над 100 милиона $ в Африка. Според имейл от изпълнителния шеф за Африка Мутони Уаниеки местата, където OSF към този момент няма да има личен състав, включват: Адис Абеба, Етиопия, Кампала, Уганда, Кейптаун, Киншаса, Демократична република Конго, Абуджа, Нигерия и Фрийтаун, Сиера Леоне. Офисите в Найроби, Кения, Дакар, Сенегал и Йоханесбург ще останат отворени.

„ Много скърбя, че се получи по този метод “, написа Уаниеки до чиновниците в имейл. „ Очевидно не е това, което някой от нас е очаквал, и доста скърбя, че не съм имала информация за това по-рано “, добави тя, като посочи, че измененията не са това, което управлението " пое като ангажимент преди две години ".

Затварянето на офисите в Барселона и Балтимор беше оповестено по-рано тази година, а африканските офиси „ са в разнообразни стадии на преход към затваряне или обединение в една районна конструкция от 2021 година насам “, съобщи представител на OSF в имейл. Голяма част от сателитните офиси ще бъдат закрити до края на 2023 година, добави още той.

През юли Inside Philanthropy заяви, че OSF е премахнала повече от дузина офиси в Африка и Азия от листата на своя уеб страница.

Официален правоприемник

OSF към този момент е в ръцете на 37-годишния наследник на Сорос - Алекс, който стана ръководител на организацията през декември 2022 година и беше разгласен за формален правоприемник на татко си през юни.

Според изявление от септември с Марк Малок-Браун, президент на фондацията, за повторно в границите на три години нестопанската организация минава през преструктуриране в опит да стане по-гъвкава. След измененията OSF ще има по-малко от 500 души на заплата, спрямо съвсем 1700 през 2021 година

Част от проекта за преструктуриране включва пренасочване на целите от дължимата грижа преди отпущането на безплатни средства към по-голям фокус върху въздействието на даренията, което ще изисква по-малък личен състав, изясни Малок-Браун.

„ Огромният бюрократичен развой предшестваше отпущането на безвъзмездните средства, а по-късно беше доста по-леко “, сподели той в изявление през септември. „ Обръщаме този баланс. “

Според двама души, осведомени с въпроса, съкращаването на личния състав ще засегне най-силно тези, които се занимават с дейна активност, като да вземем за пример отпущането на безплатни средства. Персоналът, който работи по програмитеизвън Съединени американски щати, се редуцира от 450 на към 150 души. Програмите на Съединени американски щати ще останат в действие до президентските избори през идната година.

Модел на опциите

Говорител на OSF отхвърля да разяснява съответни числа, до момента в който не приключат „ трудовите договаряния. “

Благотворителната организация, която оперира на пет континента, ще употребява и нов модел на работа с „ благоприятни условия “, въпреки че не е ясно върху кои благоприятни условия ще се концентрира. Служителите, наранени от съкращенията в Африка, се приканват да аплайват за длъжности „ в границите на тяхната пълномощия “, се показва в имейла от Новрой. " От вас се чака да се преместите и ще носите отговорност за личното си прекачване ", написа Уаниеки.

През август OSF изпрати на получателите на дотации записка, в която се споделя, че „ значително ще приключи финансирането в границите на Европейския съюз, а по-нататъшното финансиране ще бъде извънредно лимитирано. “

По време на конференция в Австрия по-късно същия месец Алекс Сорос оспори известията, че това значи понижаване на работата на организацията с нестопанска цел на континента.

„ За мен е вест, че OSF напуща Европа “, уточни той. „ В разнообразни издания беше обявено, че казусът е подобен, само че ние просто променяме тактиката си. “

Няколко дни по-късно беше оповестена публицистична публикация на Politico, написана от него, със заглавие „ Никакво оттегляне на Сорос от Европа “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР