Международната лятна академия и симпозиум - Ахтопол, е продължение на

...
Международната лятна академия и симпозиум - Ахтопол, е продължение на
Коментари Харесай

Международна лятна академия и симпозиум Ахтопол 2019

Международната лятна академия и симпозиум - Ахтопол, е продължение на интернационален план от 2009 година Единадесетото издание на плана ще се организира от 1 до 10 септември. Той планува реализация на статуи от дърво и художествени творби от живопис. Замислен е като креативен продан сред одобрени художници-преподаватели от една страна, и студенти, от друга, на които се дава опция да усвоят креативен умения и способи посредством разнообразни преподавателски практики за работа с дърво и живопис. Чрез този план НХА вкарва качествено нов метод на продан при образованието на студентите и основава скулптурна експозиция навън и галерия живопис в галерията на Ахтопол. Всяко издание на плана се документира на цифров притежател, като за тазгодишното издание ще бъде публикуван и азбучник с творбите, осъществени през всичките 10 години.

Готовите творби от дърво ще допълват скулптурна експозиция навън от 2009 година в пространството към Гръцкото учебно заведение, както и ще естетизират екстериорните пространства на Ахтопол. Създадените живописни платна ще обогатят сбирката към непрекъснатата художествена експозиция в креативната база на НХА и ще бъдат подредени в галерията на града.

Ръководител на плана е проф. Петър Бонев. Участници тази година са още проф. Митко Динев, ас. Любомил Драганов, ас. Любомир Григоров, ст. преп. Радослав Симеонов, ас. Венцислав Шишков - преподаватели, и Радослав Стефанов, Добромир Бонев и Лазар Митрев от компетентност резба и Цветан Панайотов от компетентност статуя - студенти. Чуждестранните участници (скулптура) са проф. Драган Райшич и студент Милица Ракочевич от Факултета по изобразително изкуство в Университета по изкуствата в Белград, доцент Слободан Милошевски, от учебно-научната област " Скулптура и скулптурни техники " в Университета " Гоце Делчев " в Щип, Македония, и студент Елизабета Тошевска. По линия на резидентската стратегия за креативен престой сред НХА и Galerie im Traklhaus в Австрия определеният резидент Андреа Лумплекър ще реализира едномесечен престой в креативната база на НХА в Ахтопол и ще вземе присъединяване в Международна лятна академия и симпозиум Ахтопол 2019.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР