Международната космическа станция (МКС) може да остане без екипаж -

...
Международната космическа станция (МКС) може да остане без екипаж -
Коментари Харесай

Международната космическа станция може да остане без екипаж

Международната галактическа станция (МКС) може да остане без екипаж - очакван е режим на консервация, само че експертите ще се постараят това да бъде избягнато, съобщи на конференция изпълнителният шеф на Роскосмос по пилотираните стратегии Сергей Крикальов, представен от ТАСС.

Руската галактическа организация ще форсира подготовката за идващия полет към Международната галактическа станция (МКС).

Пускът евентуално ще бъде в средата на идващия месец. Работата по подготовката ще се форсира, с цел да бъде заменен настоящия екипаж на станцията.

В Байконур има подготвен транспортен съд за нов полет, който по проект трябваше да излети на 20 декември. Екипажът евентуално ще бъде същият, който през вчерашния ден извърши спешното катапултиране.

Космонавтът на Роскосмос Алексей Овчинин и астронавтът на НАСА Ник Хейг не можаха да доближат до Международната галактическа станция заради повреда на на ракетата-носител „ Союз-ФГ” в четвъртък.

Алексей Овчинин и Ник Хейг са в чудесно здраве и положение на духа, само че по правилник би трябвало да останат две денонощия под лекарско наблюдаване.

Непосредствената причина за повредата на ракетата-носител „ Союз-ФГ” е бил конфликтът на детайлите при отделянето на първата и втората степен на носителя, заяви Сергей Крикальов, изпълнителен шеф на Роскосмос по пилотираните стратегии.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР