Международната конференция InnoStart Forum представя опитът на Израел в изграждане

...
Международната конференция InnoStart Forum представя опитът на Израел в изграждане
Коментари Харесай

Мария Габриел за InnoStart Forum 2019: Имаме креативни цифрови стартъпи, но съществува значителен недостиг на инвестиции за разрастването на високоиновативните цифрови компании в ЮИЕ

Международната конференция InnoStart Forum показва опитът на Израел в създаване на предприемаческа и стартъп еко-система. Представители на бизнеса в Съединени американски щати ще споделят своя опит за поощряване на нововъведенията. Български бизнесмени и стартъпи ще показват своите най-силни страни пред представители на фондове за дялов и рисков капитал.
По мотив на идната интернационална конференция InnoStart Forum 2019. уредниците от Американска комерсиална камара в България получиха публично видео-обръщение от Мария Габриел, еврокомисар по цифровата стопанска система и общество .

Публикуваме текста със съкращения. Пълният размер на видеото ще бъде излъчено по време на събитието.

„ Цифровите нововъведения могат да допринесат за поощряване на социално-икономическото развиване в Европа. Нововъзникващите цифрови технологии като изкуствения разсъдък и блокчейн стоят отпред на листата на идващото потомство нововъведения. Те са от извънредно значение за конкурентоспособнсотта и устойчивия стопански напредък на Европа.

От решаващо значение за Европа да усили вложенията си в научни проучвания и нововъведения в научни раразботки и изкуствен интелект , с цел да остане конкурентоспособна в международен мащаб.

Всички знаем, че нововъведенията могат да дойдат от всички краища на света. И знаем, че нашият район има голям, само че не задоволително развъртян капацитет за развиване на стартъпи и нововъведения. Всъщност триумфът на prezzi, taxify, unipad демонстрират че предприемачеството, творчеството и упоритостта могат да преодолят огромните бариери в по-слабо развитите екосистеми в района.

Нека не се заблуждаваме. Успешните стартъпи към този момент не са монопол на към този момент открити центрове на технологиите като Париж, Берлин или Лондон . Съществува, обаче, забележителен дефицит на вложения за разрастването на високоиновативните цифрови компании в нашия район . Този дефицит на вложения е най-важният фактор, които пречи на цифровите бизнесмени и стартъпи да разпрострат цялостния си капацитет.

Ние организирахме обширен разбор на пазара за цифрови нововъведения и стартъпи в нашия район. Резултатите демонстрират, че 46% от стартъпите, зародили в Централа и Източна Европа сполучливо са намерили вложение отвън нашия континент и са се преместили.

Европейската комисия сложи начало на самодейността „ Цифрови нововъведения и разгръщане на мащаба “, дружно с Европейската капиталова банка, Европейската банка за възобновяване и развиване и Световната банка. С нея сътворяваме първия районен капиталов механизъм, който си слага за цел точно цифровите нововъведения и разрастването на мащаба на стартъпите в района . Целевите принадлежности за финансиране са съобразени както с ранния стадий, по този начин и с етапа на разширение на стартъпите, които изискват по-рисково финансиране.

Бихме желали да проучим опциите за взаимни вложения с наши сътрудници от Съединени американски щати и Израел, с цел да продължим да подтикваме вложенията в нашите изобретателни цифрови бизнесмени.

Убедена съм, че има доста благоприятни условия и начинания от съвместен интерес и чакам с неспокойствие да продължим нашия разговор. “

InnoStart Forum 2019 в резюме

Еднодневната конференция събира на едно място представители на изпълнителната власт, на интернационалния бизнес от Израел, Съединени американски щати и района на Югоизточна Европа в това число и България. Те ще показват триумфи и провокации, както и положителни практики за създаване на устойчива стартъп екосистема и новаторска общественост. Събитието се фокусра върху обществените политики, бизнес метода и цели да срещне представители на фондове за дялов и рисков капитал със стартъпи.

Събитието ще се организира в София Ивент Център на 20 юни 2019 година

За събитието

Официалният уебсайт на конференцията в http://innostart.events/ Там се помества най-актуалната стратегия на събитието. Информация за него е налична в обществените медии:

- Facebook страница

- Facebook събитие

- LinkedIn страница на AmCham Bulgaria

- Twitter профил

Събитието е инициирано и проведено от Американска комерсиална камара в България и Израело-американска комерсиална камара. Конференцията има поддръжката на Посолство на Съединени американски щати в България и на Посолство на страната Израел в България.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР