Международната компания HCL Technologies (HCL) ще придобие от американската корпорация

...
Международната компания HCL Technologies (HCL) ще придобие от американската корпорация
Коментари Харесай

IBM продава програмно осигуряване за $1,8 милиарда

Международната компания HCL Technologies (HCL) ще придобие от американската корпорация International Business Machines Corp. (IBM) програмно обезпечаване за сумата от 1,8 милиарда $, се споделя в прессъобщение от IBM.

В него се прецизира, че двете компании са сключили съглашение, съгласно което HCL купува от IBM седем приложения: Appscan, BigFix, Upica, Commerce, Portal, Notes & Domino и Connections. При това двете компании остават сътрудници в региона на интелектуалната благосъстоятелност на пет от тези артикули.

" Активите, които ние придобиваме, се намират в такива крупни и растящи пазарни области като сигурността, маркетинга и търговията - значими стратегически сегменти за HCL. Тези артикули се одобряват добре от клиентите и отрасловите анализатори ". Това отбелязва президентът и общоприет шеф на HCL, Си Виджаякумар (C Vijayakumar), чийто думи се показват в прессъобщението.

Сделката в този момент чака утвърждение от регулаторните органи. Нейното привършване планувано д края на първото полугодие на 2019 година.

 IBM закупи Red Hat против $33,4 милиарда в най-голямата IT договорка за годината
IBM заложи $33,4 милиарда в борбата против Amazon в най-голямата IT договорка за годината

А също и най-мащабното придобиване в 107-годишната история на компанията

Корпорация IBM е учредена през 1911 година. Един от най-големите в света производители на електронна техника и програмно обезпечаване, а по този начин също и на консултантски и ИТ услуги.

HCL Technologies е профилиран в промяна на бизнеса на огромни компании чрез внедряването на цифрови технологии. HCL работи в 43 страни, личният състав на компанията е към 128 хиляди души.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР