Международната компания FTSE Russell, която е част от London Stock

...
Международната компания FTSE Russell, която е част от London Stock
Коментари Харесай

Полша влезе в списъка на развитите икономики

Международната компания FTSE Russell, която е част от London Stock Exchange Group, промени статуса на Полша от разрастваща се на развита стопанска система, оповестява уеб страницата Emerging Europe.

Това прави страната първата някогашна социалистическа република и страна от района на Централна и Източна Европа, влезнала в листата с 25-те огромни стопански системи, измежду които са страни, като Съединени американски щати, Англия, Германия, Франция и Япония.

" Причисляването на Полша към развитите страни в границите на световните индикатори за финансова адекватност на FTSE Russell е доста достижение ", разяснява Реза Гасемийх, която е основен специалист в компанията.

" Полското министерство на финансите и Варшавската фондова борса от дълго време са ангажирани с напъните да подобрят инфраструктурата на финансовия пазар и да засилят стопанската система и през днешния ден означаваме кулминационната точка на техните старания ", добавя тя.

От управлението на Варшавската фондова борса показват, че Полша е първата страна от близо десетилетие, която получава статуса на развита стопанска система.

" Актуализирането на статута на Полша до развъртян пазар е самопризнание за напредъка на полската стопанска система и финансов пазар, като е и значима стъпка от тяхното развиване ", се добавя в формалното известие.

FTSE Russell класифицира обособените стопански системи на база регулаторната среда, инфраструктурата и качеството на финансовия пазар, както и на основата на други сходни фактори. Индексите на компанията се употребяват от водещите световни капиталови фондове. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР