Международната коалиция в Сирия, оглавявана от САЩ от половин година

...
Международната коалиция в Сирия, оглавявана от САЩ от половин година
Коментари Харесай

Инструктори от САЩ обучават бойци, включително от ИД, в бежански лагер в Сирия

Международната коалиция в Сирия, ръководена от Съединени американски щати от половин година употребява бежански лагер в Сирия за подготовка на бунтовници. В момента там се намират към 750 терористи, включително 400 от терористичната организация „ Ислямска страна “. Това оповестява съветският център за помиряване на враждуващите страни в Сирия, базирайки се на върнали се в освободените от ИД региони локални поданици.

Според тяхна информация този лагер към този момент половин година се употребява от интернационалната коалиция като база за подготовка а бойци, които се стичат в него от цялата страна. Болшинството от бунтовниците по-рано са били част от терористичните групировки ИД и Джебхат-ан Нусра.

Към днешна дата в региона на лагера има към 750 бойци, само че гръбнакът на тези групировки се състои от 400 терористи от ИД, които с поддръжката на Съединени американски щати гладко са напуснали Рака с автоколоните през октомври. Според Центъра за помиряване става въпрос за лагер, намиращ се на 20 км североизточно от град Джаср аш-Шадади в провинция Ел Хасека. /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР