Международната група на клубовете за защита и обезщетение (IG P&I

...
Международната група на клубовете за защита и обезщетение (IG P&I
Коментари Харесай

Корабните застрахователи спират работа със Северен и Турски поток

Международната група на клубовете за отбрана и обезщетение (IG P&I Clubs), това е Асоциацията на международнте застрахователи на кораби и корабособственици, предупреди своите членове за заплаха от американски наказания, в случай че работят с оператора на " Северен поток-2 " посредством циркулярно писмо на , оповестено още на 21 септември.

" С актуалното показваме безпокойствие във връзка позицията на Съединени американски щати по усилване на глобите във връзка с строителството на тръбопровода " Северен пото-2 " и тръбопровода " Турски поток ", а също и във връзка с тези, които дават плавателни съдове и услуги по двата плана ", се споделя в известието.

В него написа още, че члновете на асоциацията би трябвало да помнят " че не би трябвало да има никакво застрахователно покритие за съдове, включени в противозаконна активност или активност, която слага асоциацията под опасност от наказания ".

Отбелязва се, че в светлината на директната опасност от наказания за застрахователите, планувани в американските закони CAATSA ( " За противопоставяне на съперниците на Америка посредством наказания " ) и PEESA ( " За отбрана на енергийната сигурност на Европа " ), клубът няма да дава застрахователно покритие за действия, отнасящи се към плановете " Северен поток-2 " и " Турски поток ".

Предупреждението към застрахователите ще усложни още повече довършването на газопровода " Северен поток-2 " в Балтийско море (от Русия към германия) и доста ще затруднява експлоатационното обслужване на към този момент положените две тръби на " Турски поток " и неговите пристанищни и брегови уреди в Черно море, в това число приемането на подобни кораби в пристанище.

Към момента не е ясно доколко решението на застрахователите заплашва съветските газови доставки за България, които от 1 януари 2020 година бяха преместени от Трансбалканския газопровод от Украйна на южната ни граница с Турция, т.е. напълно от " Турски поток ", чието продължение през наша територия министър председателят Борисов нариа " Балкански поток ".

 

Компанията Nord Stream 2 (100% благосъстоятелност на " Газпром " ) към този момент разяснява пред руски медии, че е известена за рекомендациите от циркуляра на Международната група на клубовете за отбрана и обезщетение (IG P&I Clubs), само че считат, че държавните управления в Европейски Съюз и Европейската комисия са тези, които би трябвало да защитят европейските компании от екстериториални наказания на Съединени американски щати.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР