Международната футболна федерация (ФИФА) наложи доживотно наказание на президента на

...
Международната футболна федерация (ФИФА) наложи доживотно наказание на президента на
Коментари Харесай

ФИФА наказа доживот шефа на бразилския футбол

Международната футболна федерация (ФИФА) наложи доживотно наказване на президента на Бразилската футболна конфедерация (КБФ) Марко Поло дел Неро поради подкупи и корупция.

Той ще би трябвало да заплати и санкция в размер на 1 милион швейцарски франка.

На 15 декември предходната година Дел Неро получи възбрана за присъединяване във всякаква интернационална и вътрешна футболна активност за 90 дни, а през март глобата му беше увеличена с спомагателни 45 дни.

Днес комисията по нравственос на ФИФА оповести резултатите от следствие против бразилеца, обвързвано с контракти за маркетингови права, което беше намерено през ноември 2015 година.  В изказването на Световната централа се споделя, че Дел Неро е взел участие в " схеми, в които е получил подкупи в подмяна на възлагането на контракти на компании за медийни и маркетингови права за разнообразни футболни шампионати, в това число Копа Америка, Копа Либертадорес и Копа Бразилия ".

Дел Неро е  приет за отговорен за нарушение на етичния кодекс, обвързван с подкупи, корупция, спор на ползи, преданост и общи правила за етично държание.

В момента Дел Неро, 77-годишен, се намира в неопределен отпуск от поста президент на КБФ. В негово неявяване длъжността се извършва от Марко Антонио Висенте.

Властите в Съединени американски щати упрекват Дел Неро в пране на пари и рекет. Той беше изключен от Изпълкома на ФИФА през 2015 година поради отсъствие на съвещания, а през декември предходната година американските правосъдни управляващи му повдигнаха обвиняванията за рекет и корупция. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР