Международната футболна асоциация (ФИФА) се закани да вземе "адекватни мерки"

...
Международната футболна асоциация (ФИФА) се закани да вземе "адекватни мерки"
Коментари Харесай

ФИФА осъди расистките прояви на Унгария – Англия, ще взима мерки

Международната футболна асоциация (ФИФА) се закани да вземе "адекватни ограничения " против проявата на расизъм от страна на маджарски почитатели към британските национали в международната подготовка сред двата тима. Това ще се случи, в случай че следствието потвърди виновността на домакините.

В формалното си изказване ФИФА не упрекна непосредствено унгарските почитатели, които съгласно интернационалната преса са употребявали маймунски звуци против тъмнокожите национали на Англия. Гостите завоюваха мача на "Пушкаш Арена " в Будапеща с безапелационното 4:0.

"ФИФА осъжда деянията на расизъм и принуждение и изповядва политика на нулева приемливост към сходно държание във футбола. ФИФА ще вземе съответни ограничения, когато получи отчет от мача сред Унгария и Англия ", оповестяват от централата.

Унгария е осъдена за два мача без аудитория от УЕФА, само че този попадаше под юрисдикцията на ФИФА, защото е подготовка за международното състезание в Катар.

Британският министър председател Борис Джонсън бе едно от първите обществени лица, които стачкуваха против случая в Будапеща: "Случилото се с британските национали в Унгария е изцяло недопустимо. Призовавам ФИФА да вземе ограничения против виновните за случая и да работи повече за попречване на такова срамно поведение във футбола ".

Англичаните първо бяха освиркани групово поради колениченето преди първия съдийски сигнал, по-късно бяха замеряни с пластмасови чаши при головете, а най-после бяха и обиждани на расова основа. Според кореспонденти на ITV и Sky Sports, съществени цели на маймунски звуци са били Рахийм Стърлинг и резервата Джъд Белингам.

Мачът бе изигран пред 60-хилядна аудитория.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР