Международната федерация по волейбол (FIVB) отне домакинството на Русия на

...
Международната федерация по волейбол (FIVB) отне домакинството на Русия на
Коментари Харесай

Отнеха домакинството на Русия на Световното първенство

Международната федерация по волейбол (FIVB) лиши семейството на Русия на Световното състезание за мъже, което трябваше да се организира в страната в интервала 26 август – 5 септември.

В идващите дни ще бъде оповестено името на новата страна, която ще одобри Мондиала, а не е изключено да бъдат и няколко страни, които взаимно да провеждат шампионата.

" След военната инвазия на Русия в Украйна, FIVB остава съществено угрижен за ескалиращата обстановка и за сигурността на народа на Украйна. Административният съвет на FIVB стигна до заключението, че би било невероятно да се приготви и провежда международното състезание в Русия заради войната в Украйна. Съответно реши да отстрани от Русия организацията на Световното състезание по волейбол за мъже на FIVB, планувано да се организира през август и септември 2022 година Руската волейболна федерация и Организационният комитет на Волейбол 2022 са надлежно осведомени. FIVB ще търси различна страна(и), с цел да подсигурява, че световното волейболно семейство, в това число националните федерации, спортисти, публични лица и почитатели, се усещат сигурни и горди да вземат участие в щастлив и спокоен състезателен фестивал ", гласеше известието на организацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР