Международната федерация по волейбол FIVB обяви решението си да премести

...
Международната федерация по волейбол FIVB обяви решението си да премести
Коментари Харесай

Отнеха на Русия и Световното по волейбол за мъже

Международната федерация по волейбол FIVB разгласи решението си да реалокира семейството на международното състезание за мъже по волейбол, което трябваше да се организира в Русия, предава ТАСС.

" Административният съвет на FIVB стигна до заключението, че би било невероятно да се приготви и провежда Световното състезание в Русия заради войната в Украйна. Съответно реши да отстрани от Русия организацията на Световното състезание по волейбол за мъже на FIVB, планувано да се организира през август и септември 2022 година " гласи формалното мнение на интернационалната волейболна федерация.

" FIVB ще търси различни домакини, с цел да подсигурява, че световното волейболно семейство, в това число националните федерации, спортисти, публични лица и почитатели, се усещат сигурни и горди да вземат участие на този състезателен фестивал. ", излиза наяве още от изказването.

Световното състезание по волейбол за мъже трябваше да се организира от 26 август до 11 септември 2022 година в 10 съветски града: Москва, Санкт Петербург, Калининград, Ярославъл, Казан, Екатеринбург, Уфа, Новосибирск, Кемерово и Красноярск.

Припомняме, че От ФИФА и УЕФА публично оповестиха, че изхвърлят Русия от интернационалния футбол поради войната, която страната води на територията на Украйна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР