Международната федерация по тенис на маса обмисля отпадането в бъдеще

...
Международната федерация по тенис на маса обмисля отпадането в бъдеще
Коментари Харесай

Обмислят отпадане на Световните индивидуални първенства по тенис на маса

Международната федерация по тенис на маса обмисля отпадането в бъдеще на Световните самостоятелни шампионати, а първенците ще бъдат определяни от новите " Гранд Смаш " серии. Това съобщи президентът на организацията Стийв Дейнтън.

Световното състезание по тенис на маса се организира за първи път през 1928 година, а самостоятелни трофеи се печелят всяка година, откакто отборният шампионат беше обособен в независим шампионат през 2003 година.

" Идеята е следната...планираме да организираме три или четири шампионата " Гранд Смаш " на година. Тези надпревари ще бъдат идентични по мощ или даже по-големи от актуалните самостоятелни международни шампионати. Смятаме, че ще пренаситим и ще объркаме календара и пазара, в случай че оставим и самостоятелни международни шампионати ", изясни Дейнтън.

" Тези три или четири Мейджъра на сезон ще привлекат доста по-голямо внимание и аудитория в международен мащаб. Именно спроред резултатите в тях ще можем да дефинираме и международния самостоятелен първенец ", добави австралиецът.

Предвижда се шампионатите от веригата " Гранд Смаш " да бъдат с награден фонд до 3 милиона $ всеки, като в тях ще вземат участие най-хубавите състезатели.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР