Международната федерация по тенис (ITF) планира допълнителни мерки и нов

...
Международната федерация по тенис (ITF) планира допълнителни мерки и нов
Коментари Харесай

ITF планира допълнителни мерки за подпомагане на тенисисти с по-ниско класиране

Международната федерация по тенис (ITF) възнамерява спомагателни ограничения и нов фонд за подкрепяне на тенисисти с по-ниско класиране, които са най-засегнати от спирането на сезона поради пандемията от ковид.

Турнирите в професионалния тенис бяха спрени през март и мачове няма да се играят най-малко до края на юли поради въведените рестрикции за пътувания сред обособените страни, наложени за ограничение на разпространяването на болестта с Ковид-19.

По-рано през май ITF, Асоциациите на професионалните тенисисти за мъже и за дами ATP и WTA и уредниците на четирите шампионата от Големия шлем събраха над 6 милиона $, с които бяха подкрепени към 800 играчи с по-ниско класиране, които разчитат главно на заработените средства от наградни фондове, с цел да претърпяват.

The ITF is in the process of finalising a range of additional measures to support stakeholders impacted by COVID-19, including a relief fund to help tour players ranked 501-700 not covered under other relief programmes

https://t.co/ul3E9fTarg pic.twitter.com/apv4cLoOEe
— ITF Media (@ITFMedia) May 18, 2020 От ITF регистрираха, че мярката не е обхванала задоволително от нуждаещите се и по тази причина ще съберат още средства. Парите ще бъдат разпределени сред тенисисти с места от 501-о до 700-ото в международните класации, които не са получили помощ до момента.
Допълнителни елементи по новата стратегия ще бъдат оповестени при започване на юни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР