Международната федерация по тенис ITF отмени финалния турнир за Фед

...
Международната федерация по тенис ITF отмени финалния турнир за Фед
Коментари Харесай

Отложиха финалите на Фед Къп в Будапеща

Международната федерация по тенис ITF анулира финалния шампионат за " Фед Къп ", неофициалното международно отборно състезание за дами, от съображения за сигурност поради епидемията от ковид. Надпреварата трябваше да се състои от 14 до 19 април в " Ласло Пап Спорт Арена " в Будапеща с присъединяване на домакините от Унгария, Австралия, Беларус, Белгия, Чехия, Франция, Русия, Словакия, Испания, Швейцария и Съединени американски щати.

It is with regret that we announce the Fed Cup by BNP Paribas Finals & Play-Offs 2020 have been postponed due to COVID-19 health concerns.

Full statement > https://t.co/WeNcIOyILh pic.twitter.com/rAiudl6NTu
— Fed Cup (@FedCup) March 11, 2020 От ITF оповестиха, че след съвещания с унгарското държавно управление, с локалната тенис федерация и с женската тенис асоциация (УТА) ще бъде избрана подобаваща нова дата за провеждането на шампионата по-късно през годината. Надпреварата за " Фед Къп " е и олимпийска подготовка, тъй че ITF работи взаимно и с МОК, с цел да посочи по какъв начин ще повлияе анулацията на конкуренцията върху евентуалните квоти за тенисистките за Игрите в Токио 2020 при започване на август.

Плейофите за " Фед Къп ", които трябваше да се играят на 17 и 18 април в осем страни по целия свят, също са отсрочени за по-късни дати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР