Международната федерация по тенис (ITF) обяви плановете си за възобновяване

...
Международната федерация по тенис (ITF) обяви плановете си за възобновяване
Коментари Харесай

ITF подготвя рестарт на тенис турнирите

Международната федерация по тенис (ITF) разгласи проектите си за обновяване на шампионатите при юноши, ветерани, тенис на инвалидни колички и плажен тенис. Плановете са направени в съдействие с виновния комитет на всяка една от организациите и са утвърдени от Борда на ITF, като главен акцент при взимането на решенията са здравето и сигурността на всички.

Понастоящем шампионатите на ITF за юноши и тези по плажен тенис ще бъдат възобновени в седмицата, започваща на 31 август. Все още не са избрани дати за завръщането на шампионатите за ветерани и тези за хора в инвалидни колички. ITF надпреварите при мъжете и дамите по проект би трябвало да стартират
на 17-ти август.

В взаимозависимост от обстановката с Covid-19, календарите на шампионатите могат да подлежат на смяна. В поддръжка на безвредното възвръщане към интернационалните съревнования, ITF изготви протокол за всички домакини и участници в шампионати, който има за цел да понижи риска от излагане и разпространяване на Covid-19. Протоколите ще се актуализират постоянно, защото световната обстановка с Covid-19 продължава да се трансформира.

Всеки един шампионат, който ще се възобнови след паузата би трябвало да се преценява и с условията на локалните здравни управляващи. Още през вчерашния ден Българската федерация по тенис разгласи новия календар и новите правила за обновяване и осъществяване на надпревари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР