Международната федерация по тенис (ITF) обяви днес, че смесеното отборно

...
Международната федерация по тенис (ITF) обяви днес, че смесеното отборно
Коментари Харесай

Отборното състезание Хопман Къп се завръща през 2023 г.

Международната федерация по тенис (ITF) разгласи през днешния ден, че смесеното отборно съревнование „ Хопман Къп " ще се завърне през сезон 2023 година Състезанието ще се организира в Ница, Франция в интервала 19-23 юли 2023 година За последно тази конкуренция се организира през 2019 година

„ Хопман Къп " има забележителна история. В него са играли легендите Роджър Федерер, Серина Уилямс, Новак Джокович, Щефи Граф, Джон Макенроу, Мартина Хингис, Борис Бекер и Анди Мъри. България дебютира в шампионата през 2012 година с присъединяване на Григор Димитров и Цветана Пиронкова. Основано през 1989 година, събитието се организира в първите си 30 години в Пърт, Австралия. Пол Макнами е основател и шеф на шампионата от 1989 до 2012 година Именно Макнами кани българската двойка Цветана Пиронкова и Григор Димитров за присъединяване в конкуренцията.

Ница ще бъде хазаин на „ Хопман Къп " от 2023 до 2027 година като част от петгодишно съглашение сред ITF и компанията Tennium.

Както и в предходните издания на конкуренцията, всеки тим ще се състои от по един мъж и една жена от една страна. Ще бъдат играни един мъжки мач, един женски мач и едни на смесени двойки. През 2023 и 2024 година в шампионата ще вземат участие по шест тима, а от 2025 година те ще бъдат увеличени на осем. Като хазаин Франция ще има правото на тим през всяка година.

Купата на Хопман е кръстена на известния австралийски капитан за Купа Дейвис Хари Хопман. Той доближава три финала на Australian Open на сингъл и печели седем трофеи от Големия шлем на мъже и смесени двойки.

Президентът на Българска федерация по тенис Стефан Цветков е член на Борда на шефовете на „ Хопман Къп ".





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР