Международната федерация по ски (ФИС) отмени двата старта от Световната

...
Международната федерация по ски (ФИС) отмени двата старта от Световната
Коментари Харесай

Отмениха два старта от Световната купа по ски в Китай

Международната федерация по ски (ФИС) анулира двата старта от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за мъже, които трябваше да се проведат на 15 и 16 февруари в Янцин.
Причината за решението е разпространяването на новия ковид, а епицентър на епидемията е китайският град Ухан.

На фона на възходящата угриженост по отношение на разпространяването на ковид в Китай, доста интернационалните надпревари бяха отсрочени, а олимпийски квалификационни шампионати бяха пренасрочени на друго място.

По стратегия на 15 февруари в Янцин трябваше да се състои втурване за мъже, а през днешния ден по-късно - супергигантски слалом.

"Поради продължаващото разпространяване на новия ковид, ФИС, китайската федерация по ски и локалният учредителен комитет взеха взаимно решение да анулират тези два старта ", се споделя в известие на ФИС.

В идващите дни ще стане ясно дали тези надпревари ще бъдат анулирани или ще се проведат на друго място.

Както е известно, квалификационни шампионати за Токио 2020 по футбол, баскетбол и бокс, които трябваше да се проведат през февруари, към този момент са преместени отвън Китай. Под въпрос остават още няколко огромни спортни събития, измежду който надпреварата във Формула 1 за Голямата премия на Китай в Шанхай на 19 април и международното състезание по лека атлетика в зала от 13 до 15 март в Нанцзин.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР