Международната федерация по ски (ФИС) отмени двата старта от Световната

...
Международната федерация по ски (ФИС) отмени двата старта от Световната
Коментари Харесай

Отмениха стартовете от Световната купа в Китай

Международната федерация по ски (ФИС) анулира двата старта от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за мъже, които трябваше да се проведат на 15 и 16 февруари в Янцин. Причината за решението е разпространяването на новия ковид, а епицентър на епидемията е китайският град Ухан.

На фона на възходящата угриженост по отношение на разпространяването на ковид в Китай, доста интернационалните надпревари бяха отсрочени, а олимпийски квалификационни шампионати бяха пренасрочени на друго място. По стратегия на 15 февруари в Янцин трябваше да се състои втурване за мъже, а през днешния ден по-късно - супергигантски слалом.

"Поради продължаващото разпространяване на новия ковид, ФИС, китайската федерация по ски и локалният учредителен комитет взеха взаимно решение да анулират тези два старта ", се споделя в известие на ФИС.

В идващите дни ще стане ясно дали тези надпревари ще бъдат анулирани или ще се проведат на друго място. Както е известно, квалификационни шампионати за Токио 2020 по футбол, баскетбол и бокс, които трябваше да се проведат през февруари, към този момент са преместени отвън Китай. Под въпрос остават още няколко огромни спортни събития, измежду който надпреварата във Формула 1 за Голямата премия на Китай в Шанхай на 19 април и международното състезание по лека атлетика в зала от 13 до 15 март в Нанцзин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР