Международната федерация по шахмат (ФИДЕ) промени формата на мача за

...
Международната федерация по шахмат (ФИДЕ) промени формата на мача за
Коментари Харесай

Международната федерация по шах промени формата на мача за световната титла

Международната федерация по шахмат (ФИДЕ) промени формата на мача за международната купа, оповестяват от пресслужбата на организацията. Вместо досегашните 12 партии към този момент ще се играят 14. Почивните дни са понижени от шест на пет, а на реми двамата шахматисти ще могат да се съгласяват след 40-ия ход на черните фигури, а не на 30-ия.

Променено е и контролното време. Гросмайсторите ще имат 120 минути за първите 40 хода, 60 минути за идващите 20 хода и 15 минути за останалата част с добавени 30 секунди след 61-ия ход.

Досега времето беше 100 минути за 40 хода, 50 минути за идващите 20 хода и 15 минути до края на партията с добавени 30 секунди на всеки ход.

Минималната сума на наградния фонд е нараснала на 2 милиона евро. Победителят ще получи 60 % от нея, в случай че в мач за купата са изиграни не повече от 14 партии и 55 %, в случай че успеха е реализирана след тайбрек.

Световната купа през 2018 година завоюва Магнус Карлсен. Норвежецът победи американеца Фабиано Каруана и отбрани купата, която непроменяемо печели в последните четири шампионата. Следващото международно състезание е през 2020 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР