Международната федерация по плажен футбол оповести официално датите и мястото

...
Международната федерация по плажен футбол оповести официално датите и мястото
Коментари Харесай

Българският шампион по плажен футбол с квота за основния кръг в Шампионска лига

Международната федерация по плажен футбол оповести публично датите и мястото на осъществяване на най-силния клубен шампионат по плажен футбол – Шампионска лига. За четвърта поредна година хазаин на срещите за установяване на клубния отличник на Европа ще бъде португалското градче Назаре. 

 
Българският първенец МФК Спартак получи документите и поканата за присъединяване за главния кръг на конкуренцията, където отборите ще бъдат разпределени в девет групи от по четири тима. В квалификациите за главния кръг се чака да спорят още 32 тима, а отборите при дамите ще бъдат 24, с което общата численост на тимовете, които ще дебаркират на португалска земя ще надвиши осемдесет.
 
Турнирът започва на 29 май, а главния кръг на 31 май. Елиминационната фаза стартира на 3 юни, а първенецът ще бъде избран на 7 юни. Общия брой срещи в мъжката и женската конкуренция ще бъдат 218, които ще се играят на един главен и три помощни стадиона. Окончателните детайлности по разпределението на тимовете по урни, датата на жребия и програмата за шампионата ще бъдат оповестени при започване на април, когато изтича срокът за потвърждаване на присъединяване от страна на тимовете.
 
МФК Спартак има четири участия в Шампионската лига и актив от точки, които отреждат на отбора двадесет и трето място в клубната класация на Европа. Най-доброто достижение на отбора е през 2018 година, когато отборът приключи на 12-о място и игра осминафинал в шампионата. Преди година варненци още веднъж прескочиха груповата фаза на главния кръг, а през 2014 и 2017 година отпаднаха след срещите от първия стадий, макар че записаха победи в групата си.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни т
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР