Международната федерация по лека атлетика отложи с година световното първенство

...
Международната федерация по лека атлетика отложи с година световното първенство
Коментари Харесай

Отложиха световното първенство по лека атлетика в зала заради коронавируса

Международната федерация по лека атлетика отсрочи с година международното състезание в зала. Турнирът трябваше да се организира в Нандзин (Китай) сред 13 и 15 март, само че разпространяването на новия ковид докара до решението, взето дружно със Световната здравна организация.

Вирусът взе над 130 жертви в Китай и стигна до още 16 страни. Заразените са към 6000, като към момента не е открит лек или основана ваксина. Епицентърът е в региона на китайския Ухан, намиращ се на 370 благи от Нандзин.
Редица страни изтеглят жителите си от Китай Ваксина против рисковия ковид ще има най-рано след 3 месеца
" По съвет на нашият лекарски екип, поддържащ контакт със Световната здравна организация, поради бързото разпространяване на ковид в Китай и отвън страната, всевъзможни всеобщи събития би трябвало да бъдат отлагани ", се споделя в известие на Международната федерация по лека атлетика.

" Обмисляхме опцията за промяна на града и благодарим на всички, които изпратиха своите кандидатури, само че отхвърлихме тази опция. Притесненията по отношение на вируса остават, а задачата е отбягване на още отлагания. Решихме да не отменяме шампионата поради спортистите. Ще продължим да работим дружно с тях, с нашите сътрудници и с организационния комитет в Нандзин, с цел да осигурим подобаваща дата за 2021 година "

През 2018 година международното състезание по лека атлетика в зала се организира в Бирмингам (Англия), а през 2022 година хазаин ще бъде сръбската столица Белград.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР