Международната федерация по лека атлетика обмисля да премести предстоящето световно

...
Международната федерация по лека атлетика обмисля да премести предстоящето световно
Коментари Харесай

Коронавирусът в Китай повдигна въпроси около домакинството на световното в зала

Международната федерация по лека атлетика обмисля да реалокира предстоящето международно състезание в зала. Действията на организацията са подбудени от разпространяването на новия ковид в Китай, като Нандзин би трябвало да одобри шампионата от 13 до 15 март.

Ситуацията се следи дружно със Световната здравна организация, като в идващите по-малко от 24 часа ще бъде взето решение дали да бъде определен нов хазаин на конкуренцията. Засега никоя страна не е отдръпнала своя тим, само че загрижеността на националните федерации пораства, като Англия е на път да се откаже от присъединяване.

Ръководството на Формула 1 също следи протичащото се в азиатската страна и остава нащрек при вероятно продължение на опасността от заразяване с ковид. По стратегия Гран при на Китай ще се организира на 19 април в Шанхай.

Експертът от Европейския център за предварителна защита и надзор на заболяванията - Серджо Брусин, предизвести, че не чака вирусът да бъде отстранен скоро. Според него епидемията ще продължи още няколко месеца.

" Това, което ще се случи до април, е извънредно мъчно да се предскаже, само че в случай че инфекцията продължава да се популяризира с този скорост, не бих бил оптимист да имам билет за Формула 1 в джоба си ", сподели Брусин.

Новият ковид аргументи гибелта на над 130 души и болести хиляди в Китай, като към този момент има и случаи в чужбина.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (36)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР