Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) остави в сила санкцията

...
Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) остави в сила санкцията
Коментари Харесай

ИААФ остави в сила санкциите на Русия

Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) остави в действие глобата за съветските състезатели до осъществяването на избрани условия от Московската антидопингова и изплащането на финансова отплата. Руската атлетическа централа (ВФЛА) е със спрени права от ноември 2015 година след разкритията за манипулиране на допинг-проби в страната.

Организацията има отговорности към ИААФ в общ размер от малко над 3,22 милиона $, 460 хиляди от които от втората половина на 2018 година, като в тях са включени разноските за особено назначената работна група по случая от ИААФ с ръководител Руне Андерсен и за водените каузи на съветски спортисти в Спортния трибунал в Лозана.

" Искам да подчертая, че разбрахме за точния размер на сумата преди седмица. Търсим източици за покриване на отговорностите ни, тъй като за опциите на ВФЛА сумата е много сериозна. Финансовото ни състояние не е розово, защото поради свадите с допинга загубихме много от спонсорите си ", разяснява президентът на ВФЛА Дмитрий Шляхтин. Шляхтин и Андерсен ще се срещнат в края на март, с цел да обсъдят опциите са реализиране на съглашение за отчасти разсрочване на отговорностите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР