Международната федерация по художествена гимнастика предвижда сериозни промени в един

...
Международната федерация по художествена гимнастика предвижда сериозни промени в един
Коментари Харесай

Очакват ли ни революционни промени в художествената гимнастика?

Международната федерация по художествена гимнастика планува съществени промени в един от съставените елементи при оценяването на гимнастичните, оповестяват в формалния уебсайт на ФИГ. Напоследък от ден на ден се приказва за значимостта на този съставен елемент, който към момента като че ли е подценяван от съдии и треньори.
 Допинг скандал в художествената гимнастика, изхвърлиха международна шампионка за 2 години
В настоящия устав артистичността е част от комисията за осъществяване наречена " E ". Тя се състои от 6 съдии – 2 съдии (Е1 и Е2), които правят оценка артистичността и 4 съдии (Е3, Е4, Е5 и Е6), които наблюдават за техничеките неточности.

Комисията за артистичност прави оценка най-много цялостната визия на съчетанието. Важни там са разумните връзки, характера на музиката и връзката й с придвижванията, амплитудата, разнообразието с уреда и концепцията на композицията.Това са единствено част от критериите, по които съдията на артистичност би трябвало да даде оценка на гимнастичката.

Артистичността обаче като че ли е засенчена от техническите неточности, за които през последните години се следи доста, а наказванията са огромни. Техническите неточности включват следенето за вярна работа с тяло и апарат на гимнастичата. Всяко отклоняване от вярната форма на тялото, неточност с уреда или изпускане " коства скъпо ". 

Именно това е и повода президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе да прави чести срещи със експерти в региона, които са част от плана за промяна на художествената гимнастика. Целта е по-обективната оценка и ясни критерии в артистичността, които да разграничат гимнастичките една от друга.

Такава намира се организира и в края на май в град Лозана, Швейцария. На нея присъединяване взеха президентът на Техническият комитет по художествена гимнастика на ФИГ Наталия Кузмина, членът на Техническия комитет Каролин Хун, двукратната олимпийска шампионка Евгения Канаева, световноизвестната треньорка на италианския отбор Емануела Маккарани, хореографът Игор Пиовано и други

Това бе пета подред среща на експертите, като такива разисквания се провеждат от февруари 2018. От ФИГ пишат, че процесът на преразглеждане в последна сметка е ориентиран към намиране на способи да направи художествената гимнастика по-привлекателна и налична за необятната общност.

Изминалите срещи към този момент събраха първенци от спорта, експерти от други спортове, както и публицисти. Разчита се на мнението и гледната точка на елементарния фен, с цел да може по най-хубавия метод да бъде променено оценяването в съставния елемент артистичност в идващия кодекс.

Коментари за бъдещи промени към този момент се чуват от експертите в спорта. По време на Световната купа в София при започване на месец април Евгения Канева показа пред БНР, че в бъдеще ще се залага на повече артистичност.

" Бих желала да има повече живописност и душа в нашия спорт. Да се работи пластично, изразително, да се споделя история, това да се съчетава с работата с уреда, само че да не се залита в тази посока. Знам кое ще бъде идващото ходило – ще се залага на повече артистичност ", уточни тя.

От ФИГ още оповестяват, че резултатът от съвещанията ще бъде споделен с Техническия комитет на идното му съвещание на 9-12 юни в Лозана.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР