Международната федерация по хокей на лед временно спря правата за

...
Международната федерация по хокей на лед временно спря правата за
Коментари Харесай

Наказаха седем играчи от беларуски отбор заради уговорен мач

Международната федерация по хокей на лед краткотрайно спря правата за присъединяване в мачове на седем играчи от тима на Динамо-Молодечно поради присъединяване в уговорена среща от шампионата на Беларус. Наказани са петима хокеисти от Беларус - Павел Боярчук, Вячеслав Лисичкин, Никита Устиненко, Сергей Шелег, Александър Сирей, както и двама руснаци Станислав Кучкин и Алексей Иванов.

На 12 ноември предходната година Динамо-Молодечно загуби като хазаин от Могильов в шампионата на Беларус. След първите два интервала домакините водеха с 5:2, само че в последните 20 минути позволиха четири безотвени шайби. След мача Министерството на вътрешните работи стартира следствие, което откри, че редица хокеисти на Динамо-Молодечно са оказали въздействие върху резултата, осигурявайки провалянето на своя тим в подмяна на приемане на заплащане.

След това Дисциплинарната комисия на Беларуската хокейна асоциация съобщи случая на Международната централа. Делото ще бъде прегледано от Дисциплинарната комисия на Световната федерация за в допълнение следствие и наказания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР