Международната федерация по хокей на лед (IIHF) няма да премества

...
Международната федерация по хокей на лед (IIHF) няма да премества
Коментари Харесай

Световното по хокей в Швейцария няма да бъде местено за догодина

Международната федерация по хокей на лед (IIHF) няма да реалокира Световното състезание в Швейцария за 2021 година, шампионатът ще се организира в Рига и Минск.

На 22 март IIHF разгласи анулацията на международния шампионат заради пандемията от ковид. Съревнованието трябваше да се състои в интервала 8 – 24 май в швейцарските градове Цюрих и Лозана. Президентът на Рене Фазел по-рано съобщи, че анулацията може да докара до корекции в проектите за осъществяване на идващите шампионати. Местата към този момент бяха одобрени и Мондиал 2021 би трябвало да се състои в Минск и Рига, през 2022 година – в Хелзинки и Тампере, през 2023 година – в Санкт Петербург, през 2024 година – в Прага и Острава, през 2025 година – в Швеция и Дания.

Основната причина за отхвърли от страна на Швейцарската федерация по хокей се явяват стопански опасности, които могат да зародят, в случай че шампионатът бъде изместен за 2021 година Организационният комитет на Световното състезание в Цюрих и Лозана ще завърши своята работа в края на юни. Отбелязва се, че ентусиастите, които към този момент са закупили билети, ще получат парите си назад.

По последни данни от началото на пандемията от ковид са инфектирани повече от 3.2 млн. индивида, смъртните случаи са над 230 000. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР