Международната федерация по джудо отмени турнира от сериите Гран При

...
Международната федерация по джудо отмени турнира от сериите Гран При
Коментари Харесай

Отмениха Гран При по джудо в Рабат, българите се пренасочиха към Големия шлем в Екатеринбург

Международната федерация по джудо анулира шампионата от сериите Гран При в Рабат, който трябваше да се организира от през днешния ден до неделя, поради ковид. До момента бяха анулирани няколко шампионата за младежи, само че това е първата огромна конкуренция при мъжете и дамите, която няма да се организира поради разпространяващия се ковид.

Организаторите на конкуренцията в Рабат сервираха своите извинения на всички потърпевши състезатели и треньори, само че разясниха, че всички спортни мероприятия в страната се анулират.

От Международната федерация също сервираха извиненията си и се пробваха да намерят незабавно решение, като отвориха регистрацията за шампионата от Големия шлем по джудо в Екатеринбург, който стартира на 13 март. По първични проекти там трябваше да взе участие само Ивелина Илиева в категория до 57 кг.

След незабавната смяна в проекта страната ни би трябвало да има седмина представители при мъжете в Русия. Това са европейският медалист Янислав Герчев (до 60 кг), петият от Големия шлем в Дюселдорф Божидар Темелков (до 66 кг), Марк Христов (до 73 кг), международният боен първенец и втори от Европейското през предходната година Ивайло Иванов (до 81 кг), финалистите от Европейската отворена купа в София през февруари Борис Георгиев и Даниел Дичев (до 100 кг) и Ивайло Димитров (+100 кг). Не е изключена вероятността шампионатът в Екатеринбург също да бъде анулиран.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР