Международната федерация по бадминтон предприе необходимите мерки и прекрати всички

...
Международната федерация по бадминтон предприе необходимите мерки и прекрати всички
Коментари Харесай

Международната федерация спря бадминтона до 12 април

Международната федерация по бадминтон предприе нужните ограничения и приключи всички шампионати под егидата на организацията от 16 март до 12 април поради пандемията от ковид, се споделя в изказване на централата.

Общо отсрочените или анулирани шампионати за интервала са 14, част от тях са олимпийски квалификации за Токио 2020. "Ескалацията на разпространяването на COVID-19 в международен мащаб накара Международната федерация да анулира или отсрочи всички шампионати през този интервал заради засилените ограничавания за пътешестване и карантина, което води до логистични затруднения в напредването на спортистите по света ", се споделя още в известието.

Отложени са надпреварите от сериите "World Tour Super " в Швейцария, Индия, Франция, Малайзия, Сингапур, както и няколко по-малки шампионати. Решението на Международната федерация ще влезе в действие от понеделник, след края на мощния шампионат от сериите "World Tour Super 1000 " в Бирмингам (Англия) с награден фонд 1.1 милиона $, който завършва по-късно през днешния ден.

Редица шампионати, наранени от решението, са квалификации за олимпийските игри в Токио 2020. На по-късна дата Международната федерация ще направи в допълнение известие по отношение на регламентите, свързани с олимпийските квалификационни точки. За момента европейското състезание по бадминтон в Киев (Украйна) от 21 до 26 април ще се състои по проект, увериха уредниците.

Бадминтон Европа следи от близко обстановката COVID-19 и подготовката за шампионата продължава. Правителството в Украйна заяви, че всички спортни събития ще се организират без фенове до 3 април. До момента в страната има трима инфектирани с ковид и една умряла стара дами. Затова Бадминтон Европа и украинската федерация по бадминтон към момента са позитивно настроени, че феновете ще могат да участват на Европейското състезание след шест седмици.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР