Международната федерация по бадминтон отмени още турнири от календара заради

...
Международната федерация по бадминтон отмени още турнири от календара заради
Коментари Харесай

Федерацията по бадминтон отмени още турнири и замрази световната ранглиста

Международната федерация по бадминтон анулира още шампионати от календара поради пандемията от COVID-19. Сред тях е и Индонезия Оупън, един от трите най-силни надпревари за годината "Super-1000 " с награден фонд над 1 милион $. Надпреварата в Джакарта трябваше да се състои от 16 до 21 юни и имаше награден фонд от 1.35 милиона $.

Първият шампионат за годината в Бирмингам (Англия) с 1.1 милиона $ награден фонд се организира в средата на март, а ориста на третия "Super-1000 " в Китай през септември към момента не е ясна. Турнири в Австралия, Тайланд, Русия и другите страни също отпаднат от календара, откакто Международната федерация разгласи прекъсването на надпреварите през идващите три месеца.

"Ескалацията на пандемията COVID-19 в международен мащаб докара всички страни да потвърдят анулацията на тези шампионати. Здравето, сигурността и благополучието на всички спортисти, техните екипи, чиновници и огромната общественост на бадминтона остава главен приоритет ", се споделя в изказване на Международната федерация.

Организацията замрази международната световната класация през предходната седмица и съобщи, че направи преценка на следствията от отлагането на Олимпийските игри в Токио за идната година поради световната пандемия. "Този развой на преразглеждане се чака да отнеме няколко седмици, след което Международната федерация ще направи ново известие ", прецизираха от централата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР