Международната федерация на журналистите (МФЖ) решително възразява срещу решението по

...
Международната федерация на журналистите (МФЖ) решително възразява срещу решението по
Коментари Харесай

Международната федерация на журналистите се обяви срещу екстрадирането на Асанж


Международната федерация на публицистите (МФЖ) „ уверено възразява ” против решението по делото за екстрадиция в Съединените щати на създателя на " Уикилийкс " Джулиан Асанж . Изявлението на МФЖ е оповестено на страницата му в Туитър.

„ Международната федерация на публицистите уверено възразява против това решение и ще поддържа всички старания, които екипът на юристите на Асанж могат да положат за обжалване на решението ”, се споделя в изказването. Представителите на МФЖ приканиха президента на Съединени американски щати Джо Байдън да постави завършек на многогодишното политически стимулирано гонене на австралийския публицист и да отдръпна обвиняванията против него.

Организацията акцентира, че „ наказателното гонене на разобличители и проверяващи публицисти като Асанж няма място в една демократична страна.

Европейската федерация на публицистите също осъди решението на английския съд за изгонването на Асанж в Съединени американски щати. На своята страница в Туитър представителите ѝ означиха, че тази присъда „ може да стане обезпокоителен казус за свободата на медиите в целия свят ”.

Апелативният съд на Англия и Уелс позволи в петък екстрадицията на Асанж в Съединени американски щати, а отбраната на създателя на „ Уикилийкс “ има право да апелира присъдата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР