Международната детска асамблея Знаме на мира чества 40-годишен юбилей. Празникът

...
Международната детска асамблея Знаме на мира чества 40-годишен юбилей. Празникът
Коментари Харесай

Международната детска асамблея Знаме на мира чества 40-годишен юбилей

Международната детска асамблея " Знаме на мира " празнува 40-годишен празник. Празникът се организира в парка " Камбаните " в София. Първата асамблея, проведена от Людмила Живкова, събира деца от 77 страни. Посланието преди 40 години е, че без значение от другите националности, всички деца са вярата за мира в бъдещето.

Преди 40 години деца от целия свят се срещат в полите на Витоша. Тогава се чува първият звън на камбаните. И нищо, че децата не приказват един език, наподобява се схващат прелестно.

През годините тези камбани са носени от деца от целия свят. Затова е позволено единствено на деца да ги бият. Или пък на всеки, който се усеща дете.

Днес тук още веднъж е празник на мира. Камбаните към този момент са 113. А последната е дарена от папа Франциск.

Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България: 40 години по-късно към този момент порасналите участници от целия свят пеят българските песни и носят името на България в доста страни по света.
И тъй като популяризират страната ни пред хиляди очи по света, през днешния ден бяха наградени и гимнастичките от националния тим по художествена гимнастика. Като обръщение, че триумфът от време на време наподобява недостижимо висок. Но постоянно е единствено на скок разстояние.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР