Международната боксова асоциация (ИБА) преустанови членството на седем националния федерации.Боксовата

...
Международната боксова асоциация (ИБА) преустанови членството на седем националния федерации.Боксовата
Коментари Харесай

ИБА преустанови членството на седем национални федерации

Международната боксова асоциация (ИБА) прекрати участието на седем националния федерации.

Боксовата асоциация на Нова Зеландия, Германската боксова асоциация, Шведската боксова федерация и Холандската боксова федерация бяха приети за отговорни в нарушение на разпоредбите и наредбите на ИБА и бяха отстранени като членове на организацията.

Членството на Чешката боксова асоциация беше спряно след организирането на интернационален шампионат, в който бе разрешено присъединяване на боксьори от Съединени американски щати. На 26 април Федерацията по бокс на Съединени американски щати разгласи, че приключва участието си в ИБА.

Бордът на шефовете на ИБА приключи участието и на Боксовата асоциация на Либерия, както и на тази на Екваториална Гвинея. Двете федерации не са показали годишни доклади в сходство с политиката за участие.

Пред всички национални федерации има ясни условия, при които участието им да бъде изцяло възобновено. От ИБА показват още, че спортисти от отстранени национални федерации към момента могат да вземат участие в надпревари под егидата на интернационалната асоциация, само че би трябвало да бъдат регистрирани непосредствено посредством спортния ѝ отдел.

На 5 октомври предходната година анулира прекъсването на правата на съветските и белоруски боксьори и разреши на спортистите от двете страни да се състезават на интернационалната сцена под национални знаци. В тази връзка боксовите федерации на Англия, Съединени американски щати, Полша, Швейцария, Холандия, Ирландия, Чехия, Канада и Украйна оповестиха отвод от присъединяване в международните шампионати за мъже и дами.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР