Международната бизнес конференция Наука и бизнес за интелигентно бъдеще 2019“

...
Международната бизнес конференция Наука и бизнес за интелигентно бъдеще 2019“
Коментари Харесай

Международна бизнес конференция ще се проведе във ВСУ

 Международната бизнес конференция " Наука и бизнес за интелигентно бъдеще 2019 “ (Science and Business for Smart Future), проведена за трети път от факултет " Международни стопанска система и администрация “ на Варненският свободен университет " Черноризец Храбър “, ще се организира на 14 и 15 юни в университета.

По време на форума ще бъдат дискутирани проучвателен практики в интерес на бизнеса, партньорството на университети и компании, основаването и включването на проучвателен групи. Ще бъдат показани партньорски междудисциплинарни проучвания в региона на медицината и компютърните науки.

Специален акцент на конференцията ще бъдат научно-изследователските кариери и развиването на проучвателен екипи за задачите на бизнеса. Студенти и докторанти ще показват в постер-сесии действителни бизнес-проекти, създадени в бакалавърската стратегия " Информатика и компютърни науки “ и в магистърските стратегии по " Предприемачество “, " Архитектура “, " Кръгова стопанска система “, " Софтуерно инженерство “, " Киберсигурност “ и " Data Science “. В конференцията ще вземат участие и възпитаници от елитни варненски гимназии, поканени да се включат в изследователските групи, които ще бъдат показани и ще вземат участие в научно-изследователски стажове в университета през лятото.

Екип от професионално направление " Информатика и компютърни науки “ на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър “ работи в партньорство с екип от катедра " Анатомия и клетъчна биология “ на Медицинския университет " Проф. доктор Параскев Стоянов “ във Варна по разбор на биомедицински изображения. Екипът на ВСУ изследва опциите за приложение на разнообразни логаритми, включително с потребление на невронни мрежи за ускорение на процеса за разбор на медицински изображения. Целта на взаимната работа, е ускорение на характерните медицински проучвания.

Съвместната изследователска работа сред Варненския свободен университет и бизнеса ще бъде демонстрирана с линията " умни “ дрехи, създадена от варненската компания " Квантерал смарт дрехи “, концепцията за които се ражда на същата конференция през предходната година.

Сред забавните демонстрации в панела " Open Smart City “ ще са новаторските решения както за " умни “ домове, по този начин и за " умни “ монументи, създадени от студентите от компетентност " Информатика и компютърни науки “ и " Архитектура “.

По време на откриването на конференцията ще бъдат връчени дипломи за приключена магистърска степен на двама български студенти, приключили бакалавърски степени в Дания. Те избраха ВСУ " Черноризец Храбър “, в който учиха със стипендии от датското държавно управление и приключиха специалности " Data Science " (Нели Чакърова) и " Дигитален маркетинг и уеб дизайн “ (Ростислав Димитров).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР