Международната автомобилна федерация прие промени в изискванията за издаване на

...
Международната автомобилна федерация прие промени в изискванията за издаване на
Коментари Харесай

ФИА вдига изискванията за получаване на суперлиценз

Международната автомобилна федерация одобри промени в условията за издаване на суперлиценз за 2018 година за да затрудни младите водачи и присъединяване им в свободните тренировки във Ф1 по време на сезона.
Досега водачите трябваше да изминат 300 км с " представителна Ф1 кола " в границите на два дни и да устоят теста по спортния устав, с цел да получат право да вземат участие само в свободните тренировки. Разбира се, ФИА взимаше под внимание и резултатите им в сериите до момента.

От идващия сезон състезателите ще би трябвало да са приключили 6 надпревари от Формула 2 или да са събрали 25 суперлиценз точки от други шампионати през последните 3 години. Изискванията за километрите с Ф1 болид, познанията за правилника и преценката на ФИА за представянето до момента остават.

От водачите, които взеха присъединяване в тренировки този сезон, единствено аварийният водач на Форс Индия Алфонсо Селис не дава отговор на новите правила. Всички тези старания на ФИА са за възстановяване на системата, по която водачите стигат до върха на моторните спортове, тъй като въпреки Макс Верстапен да се оказа в действителност надарен, той пристигна едвам на 17 години с прекомерно малко опит

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР