Международната автомобилна федерация (ФИА) ще представи резултатите от разследването си

...
Международната автомобилна федерация (ФИА) ще представи резултатите от разследването си
Коментари Харесай

ФИА приключи разследването на фаталната катастрофа за Антоан Юбер на Спа

Международната автомобилна федерация (ФИА) ще показа резултатите от следствието си за злополуката на белгийската писта " Спа " във Формула 2, в която почина 20-годишният Антоан Юбер, а Хуан Мануел Кореа пострада тежко. Заключението ще бъде оповестено в сряда по време на Световния моторспорт съвет на ФИА в Париж.
The FIA will present the report into Anthoine Hubert's fatal Spa #F2 crash to the Motor Sport World Council next week, after which safety recommendations will be made publichttps://t.co/lSZ4zTRIEm
— Autosport (@autosport) November 30, 2019
Младият французин се удари в бариерите на трасето и идващият зад него Кореа не съумя да го избегне и се удари в болида му със скорост от малко над 270 км/ч. Вследствие на втория удар Юбер почина. Разследването за случая стартира ден след нещастието. Кореа пък бе в изкуствена кома в продължение на три седмици и му следва дълго възобновяване на десния крайник.  Кореа с първо изявление след жестоката злополука на " Спа " през август
Президентът на ФИА Жан Тод удостовери, че отчетът за злополуката е приключен и ще включва рекомендации за промени в едноместните шампионати, които да избегнат повторна обстановка.

Миналата седмица Кореа разкри, че е имал няколко срещи с представители на ФИА по отношение на конфликта на " Спа ". Инцидентът бе първият, който лишава живота на авто водач от толкоз високо равнище, след гибелта на Жул Бианки, който катастрофира тежко в Япония през 2014 година във Формула 1.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР